Ιστορία - Lanakam

Go to content

Main menu:

Ιστορία

Η Εταιρεία

1941..
Ίδρυση της Ανωνύμου Εταιρείας υπό την επωνυμία "Ηλεκτρική και Γενική Εμπορική Εταιρεία Α.Ε." με σκοπό την εμπορία όλων των ειδών σχετικών με τον ηλεκτρισμό, πάσης φύσεως μηχανημάτων για οποιαδήποτε βιομηχανική χρήση και την ανάληψη αντιπροσωπειών των οίκων του εξωτερικού
.

1943..
Επέκταση της δραστηριότητας της εταιρείας και στην εμπορία νημάτων και υφασμάτων και κάθε είδους γενικού εμπορίου.

1947..
Αλλαγή της επωνυμίας από "Ηλεκτρική και Γενική Εμπορική Εταιρεία Α.Ε." σε "Ανώνυμος Εμπορική Εταιρεία Πειραιώς".

1950..
Αλλαγή της επωνυμίας από "Ανώνυμος Εμπορική Εταιρεία Πειραιώς" σε "Εμποροβιομηχανική Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία Α.Ε.". Επεκτείνεται η δραστηριότητά της και στον τομέα της βιομηχανίας νημάτων και υφασμάτων
, με την ίδρυση του εργοστασίου στον Πειραιά παραγωγής νημάτων, βαμβακερών και σύμμικτων.

1959..
Αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας από "Εμποροβιομηχανική Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία Α.Ε." σε "Ηλίας Γ. Καμσίζογλου Ανώνυμος Εμποροβιομηχανική Εταιρεία".

1962..
Η εταιρεία "Ηλίας Γ. Καμσίζογλου Ανώνυμος Εμποροβιομηχανική Εταιρεία" εξαγοράζει την εταιρεία "Νηματουργία Καλλιθέας Ανώνυμος Εταιρεία Α.Ε." και προβαίνει σε συγχώνευση.

1973..
Εισαγωγή της εταιρείας "Ηλίας Γ.Καμσίζογλου Ανώνυμος Εμποροβιομηχανική Εταιρεία" στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

1994..
Αλλαγή της επωνυμίας από "Ηλίας Γ. Καμσίζογλου Ανώνυμος Εμποροβιομηχανική Εταιρεία" σε "ΛΑΝΑΚΑΜ Ανώνυμος Κλωστοϋφαντουργική, Τεχνική, Επενδυτική, Ναυτιλιακή, Τουριστική, Εμποροβιομηχανική Εταιρεία".

1998..
Λόγο της αύξησης των εργατικών στην Ελλάδα η εταιρεία αναγκάστηκε να μειώσει τις βιομηχανικές εργασίες και επέκτεινε τις δραστηριότητες της στον χώρο της μόδας.

2002..
Οι βιομηχανικές εργασίες σταμάτησαν κια οι δραστηριότητες στον χώρο της μόδας αυξήθηκαν.

2003
..
Η ΛΑΝΑΚΑΜ υπογράφει συμβόλαια με την Dolce & Gabbana Industria S.p.a., την Daniele Alessandrini και την Coccinelle S.p.a..

2007
..
Η ΛΑΝΑΚΑΜ υπογράφει συμβόλαια με την Dunhill, την DAKS of London, την Guess και την LIU JO.

2008
..
Η ΛΑΝΑΚΑΜ υπογράφει συμβόλαιο με την Gold Case που ανήκει στην Fashion Fab S.r.l.

2009..
Υπογράφει συμβόλαιο με την Chloe για την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διανομή στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η Chloe είναι ανήκει στον όμιλο Richemont Group.

2010..
Η ΛΑΝΑΚΑΜ επεκτείνει τις δραστηριότητες  της σε διαφορετικές αγορές και νέα προϊόντα.

2011..
Η εταιρ
εία ξεκινάει συνεργασία με τις εταιρείες Cloudburst Inc. και την Alfresco Heaters Ltd. και αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση και διανομή των προϊόντων ψύξης και θέρμανσης εξωτερικών χώρων. Επίσης νέα συμβόλαια υπογράφονται με την CHUNK London και την ANTIK BATIK.

 
Back to content | Back to main menu